Globalisaatio 22.12.2016

Berliini 19.12.2016 ja valheellisuuden vaarat

berliinin-iskuTaas on seurattu median vastausyrityksiä yksinkertaiseen kysymykseen: Miksi muslimiterroristi tappaa? Tuntikausien ohjelma-ajasta huolimatta emme saa rehellistä vastausta sen paremmin toimittajilta kuin asiantuntijavierailtakaan. Vastausyritykset ovat olleet tavalliseen tapaan alkeellisia: 1) koska ISIS käski, 2) koska emme onnistuneet integroinnissa ja 3) koska Länsi ei ole lopettanut Lähi-Idän kriisejä. Osana totuudenvastaista viestintää jätetään kertomatta että 1) mitään ISIS:in käskyä ei tarvita, 2) ihmistä, joka ei halua integroitua, ei voi integroida, ja 3) kriisien lopettaminen ei ole Lännen käsissä. Koska vastaaminen kaikkein polttavimpaan kysymykseen ei luonnistu, keskitytään teknisiin asioihin kuten tiedustelutoimintaan ja poliisioperaatioihin.

Kristityn tavoin harras muslimi yrittää varmistaa taivaaseen pääsyn. Mutta siinä missä kristitylle taivaaseen pääsy on melko helppoa – riittää että uskoo – on asia muslimille on paljon vaikeampi. Ja kuitenkin Islamin keskeinen ajatus on, että elämän tarkoitus ei ole onnellinen ja hyvä elämä. Elämän tarkoitus on Allahin palveleminen ja paratiisiin pääsy.

On olemassa vain yksi tapa, jolla muslimi varmistaa paratiisiin pääsyn: kuolemalla marttyyrina pyhässä sodassa Islamin puolesta. Tämä takuu on kirjattu Islamin pyhiin kirjoituksiin. Edes Muhammedilla itsellään ei ollut tätä jihadistille annettua takuuta. Tämän Islamin opin yksityiskohdan myötä siitä tulee Kuoleman Kultti. Ero kristinuskoon on dramaattinen: Siinä missä taivasosuudestaan huolestunut kristityssä kulttuurissa elävä “ottaa Jeesuksen vastaan ja alkaa kiihkeästi rakastaa lähimmäistään” on saman huolen jakavalle muslimille ratkaisu pyhä sota. Varsinaisen sodan puuttuessa Euroopassa tämä tarkoittaa terrorismia.

Valtamedian viljelemät puolitotuudet ovat osa poliittisen korrektiuden ilmapiiriä. Kyse on toisaalta pyrkimyksestä välttää muslimien uskonnollisten tunteiden loukkaamista ja toisaalta ehkäistä vastakkainasettelua ja polarisaatiota. Mutta sama poliittinen korrektius on aiheuttanut jo Brexitin ja marine-le-penTrump-ilmiön – olisiko aika jo keskittyä totuuden puhumiseen vaikka asia onkin vaikea? Asiansa osaava ja rohkea journalisti näkee uskonnon suojaviitan läpi eikä väistä totuutta.

Euroopan valtaeliitti ja valtamedia pelaavat hyvin lyhytnäköistä peliä. Vaikka heidän tarkoitusperänsä olisivatkin hyviä, tulee totuus väistämättä esiin. Viestinnän apuna käytetyt leimakirveet kuten “kansallismielinen muukalaiskammoinen rasismi” pahentavat tilannetta entisestään. Kun tiedostava ja huolestunut eurooppalainen haluaa rajoittaa Kuoleman Kultin vaikutuksia Euroopassa, syyllistetään hänet näin taas uudella tavalla – sen lisäksi että emme integroi emmekä lopeta Lähi-Idän kriisejä. Lopulta polarisaatio vain pahenee kun laastarina käytetyt valheet alkavat vuotaa.

Vääriin oletuksiin, vaaralliseen optimismiin ja valheelliseen viestintään perustuva politiikka on tulossa tiensä päähän Euroopassa. On hyvin ikävää, että totuuteen perustuvia ratkaisuja ei edes yritetä löytää nykyisten valtapuolueiden piiristä, vaan vastentahtoiset äänestäjät suorastaan pakotetaan etsimään vastauksia äärioikeistosta. Brexit ja Trump-ilmiö osoittavat, että näin tulee myös tapahtumaan. Ja tämä on Euroopan ja eurooppalaisten kannalta hyvin vahingollista, ellei peräti vaarallista.

Comments are closed.