Globalisaatio 11.11.2016

Trumpin vaalivoitto ja mitä ajatella siitä

Kanadalainen professori Gad Saad tarjoaa erinomaisen analyysin Trumpin vaalivoitosta. Tässä sen tulkkaus ja soveltaminen Suomen kontekstissa.

Populistileimaa käyttävät yrittävät saada meidät uskomaan, että Trumpin äänestäjät olivat joitakin sisäsiittoisia Syvä joki -tyyppejä, joiden äänestyskäyttäytymiseen vaikuttivat lähinnä ennakkoluulot ja suoranainen viha. Mutta totuus on jotakin ihan muuta. Erittäin monet fiksut, koulutetut trump-valkoiset-aanestija omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset päätyivät äänestämään Trumpia. Asia selviää myös CNN:n äänestyspaikoilla tehdyistä kyselyistä. Vai luuleeko joku tosiaan, että yli 250.000 dollaria vuodessa ansaitsevat ovat joitain sikafarmareita Wyomingista?

Eli valkoiset äänestivät Trumpia. Ja hyvätuloiset äänestivät Trumpia. Ja myös hyvin monet koulutetut naiset äänestivät Trumpia. Tätä ei haluta kuulla eikä käsitellä. Ei ennen vaaleja eikä sen jälkeen. Sen sijaan Suomenkin liandersonit, jaritervot ja villeniinistöt laulavat samaa tuttua leimalaulua, jonka avulla se pyrkivät trivialisoimaan ilmiön ja demonisoimaan Trumpin äänestäjät.

Taantumuksellinen Vasemmisto käyttää samaa Brexitistä tuttua retoriikkaa. Siltä näyttäisi puuttuvan täysin kyky reflektointiin ja kriittiseen itsearviointiin. Se on tuomittu häviämään vaaleja niin kauan kuin se toistaa samaa virhettä. Suuret maanjäristysvaalit ovat vasta tulossa Manner-Euroopassa – Ranskassa, Saksassa ja Hollannissa. Brexit ei tuonut tuota ymmärrystä eikä toistaiseksi vihervasemmistosta kuultujen kommenttien perusteella ymmärrystä ole saavutettu vieläkään. Suomessa vihervasemmisto kokee toistaiseksi olevansa galluppien osoittamassa turvassa, mutta tuokaan ei ole ikuista.

Ihmiset ovat lopen kyllästyneitä poliittiseen korrektiuteen, identiteettipolitiikkaan, ryhmien välisen oikeudenmukaisuuden ylikorostamiseen ja ylilyönteihin. Helsingin Sanomien Testaa kuinka etuoikeutettu olet -tyyppiset epäjutut peruskoulun ja maailman tasapäistävimmän tulonjaon Suomessa ovat tästä konkreettinen osoitus. Ihmiset tukehtuvat mediasta pursuavaan moraalisen ylemmyydentunteeseen, jota Sosiaalisen Oikeudenmukaisuuden Soturit viljelevät valtamedian avustuksella – osoittaakseen omaa ylemmyyttään ja korostaakseen omaa ja jonkin nimetyn vähemmistön uhriasemaa, mikä nähtävästi saa heidät tuntemaan jonkinlaista kummallista tyydytystä.

Gad Saadin esimerkin inspiroimana, tässä valikoidut neuvot Suomen konservatiiveille:

  • Sukupuolineutraali avioliitto on hyvä juttu. Tätä oikeutta ei julkisen vallan tule rajoittaa.
  • Kirkon ja valtion erottaminen on vietävä Suomessakin loppuun saakka. Uskonnolla ei tule olla mitään roolia politiikassa riippumatta siitä, onko kyseessä luterilaisuus tai islamismi. Poliittisen Islamin torjuminen onnistuu vain, jos pystymme siivoamaan oman pesämme historiallisesta painolastista.
  • Onneksi meillä ei käytännössä esiinny USA:sta tuttuja täydellisen päättömiä ilmiöitä kuten ilmastomuutoksen tai evoluution kieltäminen taikka aborttioikeuden evääminen naisilta – siksi ohjeistustakaan näiden osalta ei meillä tarvita.

Neuvot vihervasemmistolle:

  • Poistakaa poliittinen korrektiuden ylikorostus ja identiteettipolitiikka julkisesta diskurssista. Älkää leimatko ihmisiä automaattisesti rasisteiksi vain sen vuoksi, että he ovat eri mieltä maahanmuuttopolitiikasta kuin te. Tai jos heitä huolestuttaa suomalaisen yhteiskunnan islamisaatio tai he näkevät poliittisen Islamin uhkana, älkää heti tarttuko typerään islamofobi-leimakirveeseen. Noin menetellen te olette islamistien puolella.
  • Hankkiutukaa eroon moraalisesta ylemmyydentunteesta suhteessa ihmisiin, jotka ovat eri mieltä kanssanne maahanmuutosta. Lopettakaa julkiset moraalisaarnat siitä kuinka Suomen tulisi ottaa miljardeja lisää velkaa tarjotakseen sosiaaliturvan kymmenille tuhansille uusille maahanmuuttajilla samalla kun kantasuomalaisten hyvinvointipalveluita leikataan miljardeilla.
  • Kerratkaa ja tehkää itsellenne selviksi klassisen liberalismin perusperiaatteet, joiden mukaan yksilönvapaus ja sananvapaus menevät Sosiaalisen Oikeudenmukaisuuden Soturien kollektiivisen hysterian, joukkovoiman ja lynkkausmielialan edelle. Muistakaa, että yksilö on aina se pienin vähemmistö.
  • Opettakaa äänestäjänne ottamaan vastuuta omasta elämästään ja toimeentulostaan sen sijaan, että he olisivat käsi ojossa odotetaan yhteiskunnan tukea kaikissa elämän käänteissä. Hankkiutukaa eroon uhrimentaliteetista ja osoittakaa todellista johtajuutta.
  • Olkaa suvaitsevaisia myös sellaisia mielipiteitä kohtaan, jotka poikkeavat omistanne.
  • Osallistukaa kaikista ideoista käytävään Suureen Keskusteluun rakentavasti ja kontribuoiden. Älkää yrittäkö sensuroida keskustelua islamisaatiosta ja sen yhteiskunnallisista haitoista ja uhkakuvista.
  • Ja ennen kaikkea: Tunnistakaa taantumukselliset voimat joukossanne ja hankkiutukaan niistä mahdollisimman pikaisesti eroon.

Comments are closed.